VIERAS.

Unfamiliar dialogues.

Tällä hetkellä työstän esitystä, jossa sovelletaan psykoanalyyttista ryhmäteoriaa esitystaiteeseen.

Vieras on esitystapahtuma, joka kutsuu osallistujaa yhteiseen uneksunnan tilaan. Esitys on osa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Ruumis ja toinen -tutkimushanketta (2018-2021).

Työryhmä: Teemu Päivinen(TeM), Miro Mantere (muusikko), Eero Yrjölä (TaM)


Äitiysprojekti

Esityssarja äitiydestä

Äitiysprojekti 1 on esitys, joka tutkii odottavien äitien omakuvaa nyky-yhteiskunnassa. Esitykset Valtimonteatterissa 30.8-2.9.2019

Esitys haastaa odottavia äitejä luomaan yhdessä kuvaa äidistä ja naisesta nyky-yhteiskunnassa. Äitiys näyttäytyy esityksessä projektina, joka syöksee kohti prosessia, jota ei voi hallita. Ensimmäisen lapsen syntymä mullistaa tulevan äidin sisäisen maailman kaaokseen, joka on täynnä ristiriitoja.

Esitys valmistuu kahden esittävän taiteen ammattilaisen voimin, kahden eri vaiheessa olevan äitiyden kokemuksen ympärille.

Työryhmä Andersson ja Hallas ovat toimineet kumpikin tahoillaan esittävän taiteen ja esitystaiteen kentällä esiintyjinä, ohjaajina, pedagogeina ja taiteellisina tutkijoina. Työryhmä lähestyy teemoja omista kokemuksistaan käsin tutkien äitiyteen liittyviä poliittisia ja kulttuurisia vaikuttimia, jotka taiteessa ja muussa keskustelussa usein jäävät äitiyteen liitettyjen myyttien ja uskomusten varjoon.

Työryhmän naiset ovat eri vaiheissa oman äitiytensä äärellä. Hallaksen synnytyksestä on yli 14 vuotta, kun taas Andersson odottaa esikoistaan. Onko äitiyteen liittyvät kysymykset muuttuneet ajassa? Millaista perspektiiviä aika tuo omaan äitiyteen?

Esitykset Valtimonteatterissa pe 30.8.19 klo 19, la 31.8.19 klo 19, su 1.9.19 klo 15, ma 2.9.19 klo 19. Liput @TIKETTI tai tuntia ennen esityksen alkua ovelta.
​Esityksen kesto n.1h