Koulutukset

Soveltavaa taidetta
Soveltavaa taidetta

Yhteisö- ja kaupunkitaiteen työpajoja. MOOOT (Mullakin On Oikeus Olla Täällä)

MOOOT käynnistyi 2010 alun perin kaupunkitaidetyöpajoina, joiden tavoitteena oli rohkaista ja osallistaa ihmisiä kokemaan ja käyttämään julkista tilaa uudella tavalla. MOOOTin työpajoissa osallistujat luovat sisällöt vuorovaikutuksessa kaupunkitilan ja siellä olevien asioiden, esineiden ja olentojen kanssa. MOOOT-kaupunkitaidetyöpaja on laboratorio, joka tutkii kaupunkitilaa ja ihmistä siellä. Ajan myötä MOOOT on laajentanut toimintaansa enemmän yhteisötaiteen ja sosiaalisen taiteen suuntaan.

Omakuva N.Y.T. - taideperustainen kasvuryhmämalli on kehitetty nuorille, jotka kokevat huolta omasta tai läheisensä mielen hyvinvoinnista. Ryhmänohjausmalli perustuu taiteeseen ja mentalisaatiota tukevaan ohjaajien reflektiiviseen työotteeseen. Se edustaa palveluna kulttuurihyvinvointialaa. Malli on kehitetty FinFami Uusimaa ry:n MiMi- ja Space! -projekteissa vuosina 2012 - 2018. Ryhmämallia voi soveltaa hyvin erilaisissa konteksteissa myös aikuisten kanssa ja muokkaamalla harjoitteita, malli soveltuu myös senioreille. Ohjaajuuteen sisään rakennettu mentalisaatiota tukevaa työotetta ja työparityöskentelyä voi hyödyntää kaikissa ryhmissä, joissa työskennellään tavoitteena inhimillinen kasvu.

OMAKUVA N.Y.T. ohjaajakoulutus on tilattavissa. Kysy tarjous niin räätälöidään tarpeittesi mukainen koulutusprosessi. Ryhmässä on hyvä olla vähintään kuusi osallistujaa.

Teen tilauksesta myös OMAKUVA N.Y.T.-kasvuryhmiä.

SEURAAVA KOULUTUS toteutetaan kansalaisfoorumissa 27.-29.9.2024KTS. OMAKUVA N.Y.T. ryhmät nuorille aikuisille:


Kokemuksia koulutuksista:

Osallistuin syyskuun lopussa Omakuva N.Y.T. -koulutukseen, jossa perehdyttiin nuorille aikuisille suunnattuun taideperustaiseen kasvuryhmämalliin. Koulutuksessa teimme tapaamiskertojen välillä harjoituksen, jossa lähdimme lähiympäristöömme ajelehtimaan ilman päämäärää. Tarkoituksena oli vain keskittyä pohtimaan sitä, mitä tunnemme, mihin huomiomme kiinnittyy ja mikä herättää uteliaisuutemme ja kiinnostuksemme. "Omakuva N.Y.T. -koulutuksessa puhuimme haahuilun sijaan ajelehtimisesta. Ajelehtiminen on tutkimusretki omaan sisimpään ja siihen, että uskaltaa antaa itsensä alttiiksi sille, mikä mieleen tulee ja mikä kutsuu meitä. Tämmöiseen ajelehtimiseen ei kasvateta koulussa, mutta siihen voi kasvaa erilaisten kokemusten, joskus epäonnistumistenkin kautta. Inka Salo Etsivä nuorisotyöntekijä, Vantaa.


Koulutus oli ihana, vaikka menetelmällisesti paljon tuttuakin niin oli ihanaa olla Vastaanottaja roolissa.
Loistava kokonaisuus ja upea ohjaaja. Merkityksellinen koulutus sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti.

Tärkeimmät asiat avautuvat ajan kuluessa. Todella antoisa koulutus! Kokemuksellisuus toi koulutukseen syvemmän ulottuvuuden.


Menetelmän käytänteitä ja verkostoitumista odotin. Kouluttajan aitous teki asiasta todellisen.
Eri taustaiset ja koulutustaustoja edustavat saivat yhdenvertaisen opastuksen ja huomion.

Upea Ursula! Tietotaito, ammatillisuus, ihmisyys - mikä paketti! Ei turhaa jäykistelyä vaan kouluttajan näköinen koulutus. Ihana!
Kiitos, koin enemmän kuin odotin. Kouluttaja näyttäytyi upeana.

Toimitilassa ja kurssilla leppoisa ja salliva fiilis, vaikka epämiellyttävyysalueen tuonpuoleisiakin aiheita pääsi eetteriin.Hullu nuoruus-seminaari 2018
Hullu nuoruus-seminaari 2018

Koulutuspaketit taide- ja sotealan ammattilaisille

Miksei myös muille.

Ohjaajuus ryhmässä

  • Ryhmäilmiöt
  • Ryhmän tiedostamaton
  • Vastatunteiden hyödyntäminen vuorovaikutuksen ymmärtämisessä
  • Ryhmän haasteet

Taide mielenterveystyössä

  • Taiteen ja luovuuden merkitys mielenhyvinvoinnin näkökulmasta
  • Taideperustaiset menetelmät mielenterveystyössä
  • Haastavat asiakkaat ja mielentäminen (reflektiivinen työote)
  • Kehollisuuden psyykkiset ulottuvuudet

Palaute koulutuksesta. Taide, mentalisaatio ja toipumisorientaatio.

Huom. Kouluksen palaute koski vain lähiopetusta. Palaute etäkoulutuksesta oli toisen kouluttajan luennosta.

Ajankohtaista kevät 2024


  • OMAKUVA N.Y.T. ohjaajakoulutus  Kansalaisfoorumi 5.-7.4.2024 Helsinki          https://kansalaisfoorumi.fi/tapahtuma/omakuva-n-y-t-ohjaajakoulutus/ KOULUTUS ON TÄYNNÄ, mutta voit ilmoittautua jonoon.
  • Elämän käännekohdassa - viikonlopun vetäytyminen psykoterapeuteille ja psykologeille 13.-14.5.24 Ystävyyden majatalossa, Kruusila ilm. viimeistään 12.4.24